Koorproject Ikzingmee 2017

 

November 2017 hebben we een koorproject van Ikzingmee.nl gedraaid, met een fantastisch resultaat! Op 11 november stonden we met een grootkoor van 130 man in de Joriskerk in Amersfoort! Naast dat er schitterende muziek werd gemaakt met fantastische musici is er ook netto ruim 6.000,00 opgehaald voor het Reformatorisch meldpunt seksueel misbruik!

 

 

Door de (project)koorleden is hard gewerkt om dit resultaat te realiseren; hartelijk dank daarvoor! Zonder jullie was dit niet zo'n groot succes geworden! En natuurlijk ook niet zonder de meewerkenden:

 

Musici

Dirigent Jan Hendrik van Schothorst

Orgel Bert Roest

Vleugel Mark Brandwijk

Fluit Lianne Laurens

Trombone Maurits Willemsen

 

Het doel van Ikzingmee 2017: tegen seksueel misbruik

Het thema waar we voor zongen was slachtoffers van seksueel misbruik. Inderdaad, best een heftig thema. Maar daarom juist heel belangrijk! 1 op de 6 meiden van 16 hebben namelijk al te maken gehad met seksueel geweld. Dat is in Reformatorisch Nederland niet anders. Daarom is het zo belangrijk dat we open staan voor mensen om ons heen die hiermee te maken hebben!

 

We wilden daarom met dit concert fondsen werven voor het Reformatorisch Meldpunt Seksueel misbruik. Hier kunnen slachtoffers terecht met hun verhaal. Een heel gaaf initiatief! Wil je meer weten over het Reformatorisch meldpunt? Kijk op www.ikmeldhet.nl

 

Hoe kom je bij zo'n thema?

Jan Hendrik is dit koorproject gestart: "Naast mijn werk in de muziek werk ik parttime als maatschappelijk werker bij Elan Barneveld. Daar zie ik regelmatig mensen met problemen, waarbij op de achtergrond seksueel misbruik speelt. In het verleden bijvoorbeeld.

Ook in mijn privékring kom ik het thema tegen. Dan zie je ook hoeveel het met iemand doet, hoe heftig de gevolgen zijn. Daarom wil ik mij graag inzetten voor de strijd tegen seksueel misbruik.

Dus heb ik mijn twee werkwerelden verenigd en ben ik met Ikzingmee een koorproject tegen seksueel misbruik begonnen. Ik mag dat doen vanuit mijn organisatie Elan, waar ik dankbaar voor ben, en vanuit mijn eigen bedrijf als musicus."

 

Mijn wens

"Ik hoop dat we door dit project een steentje bij hebben kunnen dragen in het bespreekbaar maken van dit onderwerp. Dat we tijd nemen om naar elkaars verhaal te luisteren. Zonder meteen te oordelen, maar met een bewogen hart.

Ik hoop dat muziek een weg zal zijn om kracht op te doen, elkaar te vinden en dichter bij God te komen."