Jan Hendrik van Schothorst

 

Jan Hendrik van Schothorst begon al jong met orgellessen. Eerst bij Gert van de Hoef, later studeerde hij bij Leander van der Steen orgel en piano. Hij heeft zang gestudeerd bij Ali Hendriksen. In 2009 rondde Jan Hendrik de Meerjarige Dirigenten Opleiding met succes af.

 

Op dit moment is Jan Hendrik dirigent van Jongerenkoor Chenanja uit Ede, Christelijk Mannenkoor Ede, kinderkoor Happy Songs uit Amersfoort, het Samengesteld Evangelisatiekoor, Zangverenging Con Amore en jongerenkoor The Messengers uit Veenendaal en het Jong- en Oudkoor. “Samen muziek maken is het mooiste wat er is!” Zijn enthousiasme is aanstekelijk en daarbij gaan gezelligheid en kwaliteit hand in hand. Hij houdt van het werken met groepen mensen, hen enthousiasmeren en muzikaal verder brengen. Jan Hendrik is initiatiefnemer van koorproject Ikzingmee.nl.

 

Voor koren en orkest schrijft Jan Hendrik bewerkingen en nieuwe liederen in diverse bezettingen.

Jan Hendrik wordt regelmatig als begeleider bij concerten gevraagd, zowel op piano als orgel. Ook begeleidt hij erediensten in kerken in Amersfoort en Woudenberg. Daarnaast zingt hij regelmatig als solist. 

 

Jan Hendrik heeft inmiddels aan een heel aantal uitzendingen en opnamen zijn medewerking verleend, als dirigent en als begeleider. Zo heeft hij onlangs met Chenanja de cd 'Hoor ons danklied' en met het Christelijk Mannenkoor Ede de cd 'Zing van Zijn trouw' opgenomen. 

 

 

Meer weten? Kijk op www.janhendrikvanschothorst.nl